
- 1/2 kg fasolki szparagowej
- 4 jajka
- kilka plasterków szynki
- kilka plasterków sera żółtego
- 5 łyżek śmietany
- 2 łyżki majonezu (opcjonalnie)
- 2 ząbki czosnku
- łyżka pokrojonego koperku
Wykonanie:
Fasolkę gotujmy w osolonej wodzie do miękkości. Przelewamy zimna wodą, schładzamy i kroimy na kawałki o 2cm. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w dużą kostkę. Szynkę i ser kroimy we wstążki grubości ok 1cm. Wszystkie składniki delikatnie mieszamy.
W kubku mieszamy śmietanę z majonezem, zgniecionym czosnkiem i koperkiem, odstawiamy do lodówki na 1/2-1 godziny.
Następnie zalewamy sałatkę sosem i delikatnie mieszamy.
Przepis powstał z potrzeby chwili i wielkiej ochoty na fasolkę inaczej niż zwykle ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz