Składniki:
-20-30 dag makaronu razowego
-pęczek szparagów
-średnia cukinia
-20-25 dag boczku
-10 dag mozzarelli
-zioła prowansalskie
-sól
-łyżka oleju (ewentualnie)
Wykonanie:
Makaron ugotować al dente.
Szparagi ugotować na parze (ewentualnie w wodzie).
Boczek kroimy w słupki i podsmażamy na patelni aż zrobi się chrupiący. Cukinię kroimy skośnie w cienkie (ok 5 mm) plastry i podsmażamy na patelni grillowej bądź niewielkiej ilości oleju oprószywszy ją delikatnie solą i ziołami prowansalskimi. Gdy cukinia delikatnie się zarumieni dodajemy na patelnię szparagi.
Na ugotowanym makaronie układamy cukinię i szparagi, całość posypujemy wcześniej przygotowanym boczkiem i starta na dużych oczkach mozzarellą. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz